petak, 13. mart 1998.

U ISTRAZI PROTIV NENADA DJORDJEVICA, BIVSEG DIREKTORA FONDA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Nastavljeno saslusanje svedoka

Begrad. - U nastavku istrage protiv Nenada Djordjevica, bivseg direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, koga javni tuzilac tereti za zloupotrebu sluzbenog polozaja “tesku" oko 10 miliona dolara, juce su, u Okruznom sudu u Beogradu, kao svedoci saslusani: Slobodan Kostic, radnik kompanije C.I.T., Branko Belojevic, iz firme “Didzit" i Dusan Sekulic, vlasnik privatnog preduzeca “Best" iz Ivanjice, inace sin Radoslava Laleta Sekulica, sadasnjeg savetnika u kabinetu Radoja Kontica.

Branko Belojevic je objasnio da je revizija programa o uvodjenju informacionog sistema u Fond za zdravstveno osiguranje, radjenog pre cetiri godine, bila neophodna, zato sto je u medjuvremenu doslo do osavremenjivanja tehnologije. Ukazao je takodje, kako su nam potvdili Djordjevicevi advokati, da je na konkursu za uvodjenje informacionog sistema ucestvovalo pet razlicitih firmi, pored ostalih i ona u kojoj on radi. Dusan Sekulic je sudijama izjavio da je stan koji je njegovo preduzece kupilo od Djordjevicevog preduzeca BTC, kupljen za jednog radnika “Besta".

Danas ce se kao svedoci pred istraznim sudijom pojaviti dva direktora kompanije C.I.T. ciji je suvlasnik, Avram Adidzis, takodje pod istragom.

S. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /