petak, 13. mart 1998.

MADJARSKA POLICIJA UHAPSILA JUGOSLOVENSKOG DRZAVLJANINA

Novosadjanin osumnjicen za cetvorostruko ubistvo

Budimpesta, Beta. - Madjarska policija je saopstila da je prosle subote uhapsen jedan jugoslovenski drzavljanin pod sumnjom da je nedavno ubio dve prodavacice i dva prodavca na raznim lokalitetima u Budimpesti. Madjarska novinska agencija je kasno sinoc javila da je ime ubice “Milan" i da je rodjen u Novom Sadu 1971. godine, a da je madjarskoj policiji bio poznat po imenu “Nandor E". Kako se saznaje, on je vec priznao ubistvo dve prodavacice u Cepelu, industrijskom predgradju Budimpeste, a u vezi druga dva slucaja bice podvrgnut ispitavanju sa poligrafom.

Uhapseni ubica je osumnjicen da je prilikom napada na prodavnice iz neposredne blizine ubio cetiri lica, a uspeo je da ukrade samo nesto vise od 50.000 forinti (oko 500 maraka).

Ubica je vec poznat madjarskoj policiji, jer je zbog vise kradja prodavnica 1993. godine bio osudjen na cetiri godina zatvora i tu kaznu je izdrzao u Madjarskoj. Posle izdrzavanja kazne, uhapseni “Milan" je bio proteran iz Madjarske i privremeno se nalazio u sabirnom centru za proterana lica, odakle je pobegao pocetkom ove godine. Madjarska policija je krajem februara zatrazila pomoc americkog FBI ciji strucnjaci su nekoliko dana proveli u Budimpesti, da bi pomogli svojim madjarskim kolegama u otkrivanju cetvorostrukog ubice.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /