petak, 13. mart 1998.

IZJAVA DRAGANA VESELINOVA, PREDSEDNIKA STRANKE "VOJVODINA", ZA "NASU BORBU"

SPO ne bi trebalo da udje u vladu sa SPS

Pancevo. - Uvereni smo da u ovom politickom trenutku SPO ne bi trebalo da udje u vladu sa SPS. Jer, socijalisti su duzni, posebno njihov mandatar Marjanovic, da prethodno izadju sa platformom za resavanje kosovske krize. Ukoliko to socijalisti odmah ne ucine, SPO rizikuje da sa njima podeli odgovornost pred narodom i svetom za nasilje rezima na Kosovu i da tako posredno odgovornost prebaci i na ostale miroljubive politicke snage u Srbiji - izjavio je za "Nasu Borbu" dr Dragan Veselinov, predsednik stranke "Vojvodina".

"Dramaticna politicka situacija na Kosovu i duboka kriza celokupnog politickog sistema Srbije i Jugoslavija nalaze nam da pozovemo SPO da svoju deklaraciju o takozvanom srpskom pomirenju, kao svoju cenu ulaska u vladu sa levicom, dopuni zahtevom da socijalisti istaknu program ustavne reforme politickog sistema. Ukoliko bi SPO jedino insistirao na srpskom pomirenju, a ne i na programu zajednickog zivota svih naroda u Srbiji, on bi, u stvari, trazio medjusrpski pakt za rat sa Albancima i drugim narodima u nasoj zemlji", pojasnio je Veselinov.

M. Mihajlov

"Vojvodina ne sme ostati u senci Kosova"

- Ne sme se dozvoliti da se resava pitanje Kosova, a da se istovremeno ne resava ili zapostavlja pitanje autonomije Vojvodine. Istorijski je trenutak da se kompromitovani beogradski rezim konacno prisili da o Vojvodini razgovara sa njenim legitimnim predstavnicima. Iako svakako manje dramaticno i tragicno, ustavno-politicko pitanje Vojvodine ne bi smelo da ostane u senci kosovskog problema - zakljucio je Veselinov.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /