utorak, 24. mart 1998.

PRED ZASEDANJE OPSTINSKE SKUPSTINE

Biljana Plavsic juce, Dodik danas u Bijeljini

Bijeljina. - Predsjednica Republike Srpske Biljana Plavsic boravila je juce u radnoj posjeti Bijeljini. Tom prilikom je posjetila Generalstab Vojske RS gdje je razgovarala sa nacelnikom Generalstaba generalom Momirom Talicem i ministrom odbrane generalom Manojlom Milovanovicem. Nakon toga Plavsic je obisla Vazduhoplovni zavod "Orao", a zatim je razgovarala sa celnicima bijeljinske opstine i politickih stranaka.

Tom prilikom Biljana Plavsic se osvrnula na danasnju sjednicu SO Bijeljina, na kojoj se prema uslovima OSCE-a u Izvrsni odbor treba izabrati predstavnik Koalicije za cjelovitu i demokratsku BiH. Naglasila je da se postavljeni uslovi moraju ispuniti, jer bi u protivnom opstinsku vlast odredio OSCE. U popodnevnim satima predsjednica Plavsic sastala se sa vladikom Vasilijem Kacavendom, episkopom Tuzlansko- zvornicke eparhije.

Inace, premijer Republike Srpske Milorad Dodik posjetice danas Bijeljinu. Kako je najavljeno on ce nastupiti na zajednickoj konferenciji za stampu predstavnika Stranke nezavisnih socijaldemokrata, Demokratske stranke i Stranke demokratskog centra iz Trebinja. Ocekuje se da bi se tom prilikom mogao najaviti zajednicki nastup ovih stranaka na narednim septembarskim opstim izborima.

S. Pazarac

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /