utorak, 24. mart 1998.

KOMITET SAVEZNE VLADE ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA O ZLOCINIMA PROTIV COVECNOSTI

Delegacija za zlocine otputovala u Hag

Beograd, Beta. - Predstavnici Komiteta jugoslovenske vlade za prikupljanje podataka o zlocinima protiv covecnosti otputovali su juce u visednevnu posetu Medjunarodnom sudu za ratne zlocine u Hagu. Poseta je dogovorena krajem prosle godine, rekao je agenciji Beta zamenik predsednika Komiteta Djordje Ignjatovic.

On je negirao da ce predstavnici Komiteta u Tribunalu postaviti pitanje upotrebe radioaktivnih projektila u NATO bombardovanju polozaja u Republici Srpskoj. Pred jugoslovensku vladu tek je dosao izvestaj o tome. Ne mozemo da razgovaramo o necemu sto Savezna vlada jos nije usvojila, rekao je Ignjatovic. Cilj posete eksperata Komiteta Tribunalu je razgovor o logorima u kojima su za vreme sukoba u bivsoj Jugoslaviji stradali Srbi.

Glavnom tuziocu Haskog tribunala predlozen je razgovor o logorima u Sarajevu, medju kojima je i Tarcin, o logoru Lora u Splitu, Dretelj u Capljini, i o logorima na podrucju Bosanskog Broda, u Brckom, Samcu, Orasju, Gorazdu i u Mrkonjic Gradu. Ragovarace se o tome da li je dokumentacija koju je Komitet dostavio potpuna, da li su potrebne dopune, i sta je do sada preduzeto, receno je agenciji Beta u jugoslovenskom Komitetu za prikupljanje podataka o izvrsenim zlocinima protiv covecnosti i medjunarodnog prava.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /