utorak, 24. mart 1998.

U MEDIJA CENTRU PREDSTAVLJEN FILM MICE MILOSEVICA “GLADAN COVEK JE SIT SVEGA"

Hronika gneva svedocanstvo za Hag

Beograd. - Godinu dana gradjanskog protesta penzionera, studenata i radnika smestio je Mica Milosevic u dokumentarni film “Gladan covek je sit svega" koji je na jucerasnjoj projekciji u Medija centru dobio najbolje ocene. Potresne price onih koji su na ulici pokusavali da se izbore za svoja prava i egzistenciju nisu, prema recima autora, okoncane i ovaj film je samo fragment iz zivota koji traje. U toj svojevrsnoj hronici krika i gneva svi likovi, koji su ujedno i glavni junaci, porucuju “ziv covek ne moze dugo ostati mrtav".

Prema misljenju dr Milana Kurepe, film bi trebalo poslati u Hag kao optuzbu za genocid nad sopstvenim narodom. Kako su male sanse da se prikaze na TV kanalima drzavne televizije njegov je predlog da se projekcije organizuju na fakultetima, gradskim trgovima i u radnickim halama da bi ga video sto veci broj gradjana. Branislav Canak, predsednik UG “Nezavisnost", slozio se sa misljenjem da je film “Gladan covek je sit svega" svedocanstvo o zaveri protiv svog naroda, a tu zaveru su po njegovim recima, skovali ljudi koji se ne mogu nazvati crvena vec najobicnija banda.

Na video traci ostalo je zabelezeno da su penzioneri bili najistrajniji “ulicni borci", a velike su sanse, rekao je Dragan Matic iz “21. maja" da ce rame uz rame sa njima uskoro stati i radnici. Ukoliko se to ne dogodi nedovsena prica iz filma Mice Milosevica imace tuzna kraj.

M.V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /