utorak, 24. mart 1998.

ODLUKOM SUDA U PRISTINI

Pusteni americki mirovni aktivisti

Pristina/Beograd, Beta, AFP. - Americki informativni centar u Pristini potvrdio je juce agenciji Beta da je sestoro Amerikanaca, mirovnih aktivista, pusteno iz zatvora. Pripadnici nevladine organizacije “Radnici za mir" iz San Franciska Dejvid Hartsou, Daniel Perez, Tereza Kraford, Brus Hemer, Alberto Kavalos i prevodilac Piter Lipman uhapseni su u subotu pod optuzbom da policiji na Kosovu nisu prijavili boravak, pa ih je sudija za prekrsaje osudio na 10 dana zatvora.

U Americkom informativnom centru Beti je receno da su oni pusteni pod uslovom da odmah napuste Kosovo “sto su i ucinili". Portparol ambasade SAD u Jugoslaviji Dzon Braun izjavio je Beti da je sestoro americkih drzavljana sada u Skoplju. Braun, medjutim, nije zeleo da komentarise odluku o pustanju na slobodu americkih himanitarnih radnika.

Dobro obavesteni srpski izvori bliski kosovskim vlastima rekli su Beti da je Vise prekrsajno vece po zalbi preinacilo presudu sa 10 dana zatvora, na dva, odnosno tri dana. Oni su pusteni juce ujutro, dodali su isti izvori.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /