utorak, 24. mart 1998.

RASIM LJAJIC, PREDSEDNIK KOALICIJE “SANDZAK"

Policija maltretira gradjane BiH koji posecuju Sandzak

Novi Pazar, Beta. - Predsednik koalicije “Sandzak" Rasim Ljajic optuzio je juce policiju u Srbiji da “maltretira" gradjane BiH koji posecuju Sandzak. Policija u Srbiji “redovno poziva na informativne razgovore gradjane BiH koji dolaze u posetu rodjacima i prijateljima u Sandzaku", rekao je Ljajic na konferenciji za novinare. On je rekao da su ti gradjani BiH “podvrgnuti dugotrajnom maltretiranju i ispitivanjima o njihovom navodnom ucescu u proteklom ratu u BiH".

“Kroz slican tretman prolaze cak i zene i stariji ljudi. Time se unapred osujecuje normalna komunikacija izmedju pripadnika jednog naroda, sto je protivno i ustavu SR Jugoslavije i svim medjunarodnim dokumentima i deklaracijama o ljudskim pravima", rekao je Ljajic. On je istakao da su takvi slucajevi “ucestali nakon eskalacije krize na Kosovu".

Ljajic je rekao da su privrednici iz Sandzaka koji posluju sa privrednicima sa Kosova “suoceni s maltretiranjima i brutalnim pretresima prilikom putovanja kroz Kosovo". Koaliciji “Sandzak" je, po njegovim recima, zalilo troje gradjana koji su “pretuceni na jednom policijskom punktu nadomak Pristine".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /