sreda, 25. mart 1998.

PREMA PISANJU LONDONSKOG “TAJMSA"

Srbi u Pristini vredjali monsinjora Palju

London, FoNet. - Vecina vodecih dnevnih listova u Velikoj Britaniji pise o prekjuce potpisanom sporazumu o normalizaciji obrazovanja na Kosovu, javlja Radio Bi-Bi-Si u programu na srpskom jeziku.

Tajms pod naslovom “Srbi izvikivali parole protiv sporazuma o ucionicama" pise da su srpski tinejdzeri izvizdali i vredjali visokog katolickog svestenika, koji je protekle dve godine proveo posredujuci na Kosovu.

Do toga je doslo, objasnjava list, kada je monsinjor Vincenco Palja predstavio navodni “sporazum" o zajednickom obrazovnom sistemu, koji, “teorijski dozvoljava kosovskim Albancima da se vrate u drzavne ucionice iz kojih su odsustvovali sedam godina". Dopisnik Tajmsa dalje navodi da su prisutni u amfiteatru biblioteke pristinskog Univerziteta dobacivali monsinjoru Palji, coveku blage naravi, i da su ga prakticno izgurali iz sale.

U izvestaju stoji i da su redari rekli ovom katolickom svesteniku da njegovo saopstenje ometa srpski cas poezije, kao i da mu je desetogodisnji decak pri tom pokazivao, kako pise, “cetnicki pozdrav" sa podignuta tri prsta. Londonski dnevnik zakljucuje da je to predstavljalo tuznu posledicu nacionalne mrznje koja je zatrovala sve oblike zivota na Kosovu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /