sreda, 25. mart 1998.

JUCE OBNOVLJENI SUKOBI NA KOSOVU

Ubijen policajac kod Decana

MUP Srbije saopstio da je u “teroristickom napadu na policijsku patrolu poginuo Miodrag Otovic, a ranjen njegov kolega Slobodan Jokic. Rojters javio da su u borbama poginula cetiri Albanca i jedan policajac. Albanski izvori tvrde da je policija napala sela Glodnje, Gramocel i Dubravu

Beograd, AFP, Rojters. - Jedan policajac je poginuo a drugi je povredjen u jucerasnjem “teroristickom napadu" na srpsku policijsku patrolu u pokrajini Kosovo, javila je jugoslovenska drzavna novinska agencija Tanjug.

U izvestaju agencije se kaze da su oko 10.45 sati “teroristi", koristeci rucne bacace i automatsko oruzje, napali policijsku patrolu u selu Dubrava, u blizini Decana, 80 kilometara zapadno od Pristine. U napadu je ubijen policajac Miodrag Otovic, a ranjen je njegov kolega Slobodan Jokic, javio je Tanjug, pozivajuci se na saopstenje Ministarstva unutrasnjih poslova.

Policajci su uhapsili “jednog clana teroristicke grupe", koji je rekao da je grupa dosla iz Albanije, dodaje se u izvestaju agencije.

Agencija Rojters je, pozivajuci se na neimenovane srpske izvore, javila da su u sukobima poginula cetvorica Albanaca i jedan policajac.

Pripadnici policije na Kosovu su izjavili reporteru AFP-a da je u medjuvremenu napadnuta jos jedna policijska kontrolna stanica na putu Pristina-Pec. Medjutim oni nisu mogli da kazu da li je u tom napadu bilo zrtava.

Demokratski savez Kosova (DSK) saopstio je da je tesko naoruzana srpska policija napala tri albanska sela u oblasti izmedju Peci i Decana. “Srpske snage, koristeci tesko oruzje i artiljeriju, napale su oko 11 sati sela Glodnje, Gramocel i Dubrava", kaze se u saopstenju DSK, najvece stranke etnickih Albanaca na Kosovu.

Kosovski informativni centar navodi da su policijske snage dosle iz pravca Peci i Djakovice i da se posle opkoljavanja sela, iz tog pravca cula snazna paljba. KIC tvrdi da su pojedine kuce u Glodnju zapaljene. Kosovski odbor za zastitu ljudskih prava je juce popodne u Pristini saopstio da stanovnistvo na traktorima i u automobilima napusta sela oko kojoj se vode borbe. Odbor tvrdi da je na selo Glodnje juce otvarana vatra iz helikoptera, ali ne navodi podatke o eventualnim zrtvama.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /