sreda, 25. mart 1998.

TUCA U HOLU SKUPSTINE CACKA

Fizicki napadnuta urednica “Zapisa"

Cacak, Beta. - Glavni i odgovorni urednik cacanskih nezavisnih novina “Zapis" Svetlana Zaric izjavila je juce da je fizicki napadnuta u tuci koje su izazvale pristalice predsednika Skupstine opstine Cacak Velimira Ilica. Kako se navodi u saopstenju koje su potpisali Zariceva i njen zamenik Nenad Lakicevic, urednicu “Zapisa" je 23. marta fizicki napao brat Velimira Ilica Strahinja za vreme sednice Skupstine opstine Cacak na kojoj su poslanici Srpskog pokreta obnove (SPO) inicirali smenu svog bivseg clana Velimira Ilica. Zariceva navodi da je zahtev za smenom Velimira Ilica, “bio dovoljan povod za vrsenje direktnih pritisaka na odbornike i stvaranje napete atmosfere izmedju suprotstavljenih tabora".

U saopstenju pise da se pred pocetak sednice, ispred skupstinske sale, “pojavio veliki broj pristalica i clanova novoosnovane stranke Velimira Ilica, ’Srbija Zajedno’", od kojih su neki, prema tvrdjenju Svetlane Zaric, “bili naoruzani". “U takvoj atmosferi doslo je do tuce u holu opstinskog zdanja" u kojoj je, kako navodi Zariceva, Strahinja Ilic, uz pomoc Bate Protica, pesnicima udario u lice clana Predsednistva SPO u Cacku Desimira Vasilica.

Svetlana Zaric tvrdi da je, kada je pokusala da snimi ono sto se dogadjalo na licu mesta, na nju fizicki nasrnuo Strahinja Ilic, snazno joj zavrnuo ruku, i, odgurnuvsi je, istrgao foto-aparat iz ruku i potom ga razbio o zid. “Ispod raskopcane jakne, Strahinja Ilic nosio je pistolj. Ilic je odmah nakon toga napustio zgradu opstine, posto mu je novinarka Zaric stavila do znanja da odlazi u stanicu milicije da zatrazi zastitu".

Zariceva naglasava da je u medjuvremenu potpredsednik Izvrsnog odbora SO Cacak Milan Lazovic obavestio odbornike i predsednika Ilica o napadu Strahinje Ilica na novinarku “Zapisa", ali da je Ilic “i pored toga nastavio da predsedava sednicom, kao da se incident nije ni dogodio".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /