ponedeljak, 30. mart 1998.

POLICIJA RANILA JEDNOG OD NAJVECIH I NAJPOZNATIJIH BEOGRADSKIH NARKO-DILERA

Covek sa sijaset poternica

Tesko je poverovati, ali je istina - cetrdesetsestogodisnji Jevtovic je do sada bio osudjivan nekoliko puta na skoro (ukupno) cetrdeset godina zatvora, pocev od maloletnickih dana, ali je ublazavanjem kazni, bekstvima i na druge nacine uspevao da se domogne slobode.

Dedinje je u sredu uvece oko pola devet bilo popriste spektakularne jurnjave dvojice kriminalaca i dve ekipe policije koja se zavrsila pucnjavom u kojoj je Sinisa Simic (23) iz Smedereva poginuo, a Moma Jevtovic (46) iz Beograda ranjen u stomak. Prema saopstenju beogradske policije, na uglu ulica Vladimira Gacinovica i Milana Ilica Cice, pripadnici MUP blokirali su put vozilu “nisan mikra", registracije BG 970-014, u kome su bili Jevtovic i Simic. Pri pokusaju bekstva, Jevtovic je krenuo unazad udarivsi u vozilo policije, posle cega je inspektor u civilu dosao do “nisana" i uzviknuo: “Stoj policija". Jevtovic je, medjutim, u tom trenutku potegao pistolj na inspektora, ali je ovaj bio brzi i ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila, usmrtivsi Simica i ranivsi Jevtovica. Policija je u vozilu pronasla paketic heroina i pistolj marke “sig", kalibra 9 milimetara, sa metkom u cevi.

Meta policijske potere bio je ranjeni Jevtovic, jedan od najvecih i najpoznatijih beogradskih narko-dilera, visestruki povratnik i covek za kojim je raspisano sijaset poternica policije (i centralnih i lokalnih), kao i suda. Jevtovic je avgusta prosle godine na do sada neutvrdjen nacin pobegao iz bolnickog dela beogradskog Centralnog zatvora gde je izdrzavao sestogodisnju kaznu zatvora uz obaveznu meru lecenja od narkomanije. Njegov advokat je, posle tog bekstva, obavestio sudiju koji je vodio predmet, da se Jevtovic nalazi u inostranstvu, odakle mu se navodno javio. Ispostavilo se, kako saznajemo, da je to bila lazna informacija, jer je “begunac" sve vreme boravio na teritoriji Jugoslavije gde je u medjuvremenu nastavio da trguje narkoticima, a moguce je, da ce mu biti pripisana, kada se oporavi i neka druga krivicna dela.

Tesko je poverovati, ali je istina - cetrdesetsestogodisnji Jevtovic je do sada bio osudjivan nekoliko puta na skoro (ukupno) cetrdeset godina zatvora, pocev od maloletnickih dana, ali je ublazavanjem kazni, bekstvima i na druge nacine uspevao da se domogne slobode. Svojevremeno je ubio policajca, a prilikom jednog ranjavanja metak mu je usao kroz usta, ali je preziveo. Koristeci povoljnost rata, on je 1993. godine otisao na ratiste, iako ga je preko poternice jurila policija, racunajuci, kako je izjavljivao na sudu “da dobrovoljci imaju pravo amnestije". Stariji brat mu je u medjuvremenu umro od posledica drogiranja, a on je nastavio po starom, cesto se pravdajuci, kad su mu pronalazali drogu, da je to “doza" za licnu upotrebu, jer tako nije potpadao pod zakonsku regulativu koja to tolerise.

U beogradskom podzemlju je poznat kao izuzetno surov kriminalac, i cesto se pricalo da je umesan u pojedina ubistva poznatih narko dilera. Kako se cuje, u sredu uvece je imao jednu vaznu isporuku za izvesnog klijenta sa Dedinja. Policija je, navodno, za ovu isporuku znala, pa je Jevtovica sacekala ekipa antinarko odeljenja MUP Srbije, pojacana Interventnom jedinicom. Sinisa Simic koji se sa njim nalazio u kolima, pomagao mu je oko posla, vise kao “pucac", ali nije vazio za znacajnije ime u podzemlju. Prema navodima policije, pokojni Simic imao je iza sebe vise teskih kradja, a i sam je bio narkoman.

D. P.

Odnosi sa Arkanom

Skoro dve godine, Jevtovic je proveo u Srpskoj dobrovoljackoj gardi Zeljka Raznatovica Arkana. Kasnije se svuda hvalio da mu je Arkan veliki prijatelj, iako postoji prica da ga Raznatovic nije mnogo podnosio zbog “narkomanije".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /