ponedeljak, 30. mart 1998.

NEBOJSA LEKOVIC, POTPREDSEDNIK ND O NOVOJ VLADI SRBIJE

Seselj je zlatna rezerva socijalista

Kragujevac, Beta. - Potpredsednik Nove demokratije Nebojsa Lekovic izjavio je da njegova stranka nije iznenadjena ulaskom radikala u Vladu Srbije, “posto su Seseljevi radikali i do sada bili zlatna rezerva socijalistima".

“Vojislav Seselj je pobednik ove igre, u kojoj su mu socijalisti, bezeci od podele vlasti i odgovornosti sa demokratskom desnicom, predali vlast u Srbiji", izjavio je Lekovic agenciji Beta. On je podsetio na cinjenicu da je koalicija socijalista i radikala vec vidjena 1992-93. godine i da se njeni danasnji rezultati mogu predvideti. Lekovic je istakao da ce Nova demokratija biti konstruktivna opozicija koja ce se odredjivati prema svakom predlogu Vlade u zavisnosti od saglasnosti tog predloga sa programom ND i javnim, nacionalnim i drzavnim interesom. ND ce, prema njegovim recima, dati Vladi sto dana i “nece dolivati ulje na vatru", vec ce se angazovati na trazenju resenja svih problema demokratskim putem, dijalogom, kompromisom i politickim sredstvima. “Mi nismo pristalice politike sto gore to bolje, zato se iskreno nadamo da ce nova vlada uspeti u resavanju nagomilanih socijalnih i politickih problema i posebno opasnih tenzija na Kosovu i Metohiji i teskih nesporazima sa medjunarodnom zajednicom", rekao je Lekovic.

Podsecajuci da se Nova demokratija zalagala za formiranje koalicione programske vlade od demokratske levice, demokratske desnice i demokratskog centra, Lekovic je rekao da bi osnovni ciljevi takve vlade bili ukidanje spoljnog zida sankcija, dalja ekonomska i politicka demokratizacija i jasna evropska politika. Lekovic je konstatovao da takav predlog nije prihvacen i dodao da Nova demokratija nije mogla da ucestvuje u Vladi sa Seseljevim radikalima. Lekovic je istakao da usvajanje i primena predloga zakona o lokalnoj samoupravi, koji se nalazi u skupstinskoj proceduri, pored nastojanja da pomogne resavanju sveukupne situacije na Kosovu, moze prethoditi i novim lokalnim izborima u Srbiji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /