ponedeljak, 30. mart 1998.

GORAN MATIC, SAVEZNI SEKRETAR ZA INFORMISANJE U IZJAVI “TANJUGU"

Madlen Olbrajt je islamski lobista

Beograd, Beta. - Savezni sekretar za informisanje Goran Matic optuzio je deo svetskih i domacih informativnih kuca da “vode medjunarodni medijski rat protiv Srbije", koji su izvestavajuci o nedavnim dogadjajima na Kosovu napravili “pokolj nad istinom". “Skandalozni koncept informisanja svetske javnosti, koji je u okviru medijskog rata protiv Srbije vec primenjivan, jos jednom je vidjen i u izvestajima o dogadjajima na Kosmetu", rekao je Matic agenciji Tanjug, a prenosi radio Beograd.

Jugoslovenski ministar informacija je ostro kritikovao americkog drzavnog sekretara Madlin Olbrajt, koja je, prema njegovim recim, “islamski lobista u americkoj administraciji, cije ce ponasanje prema SRJ ostati tamna mrlja u svetskoj diplomatiji". Matic je dodao da njeno ponasanje ne odrazava “realni americki interes na nasem podrucju". On je istakao da su na Kosmetu svetski mediji, medju kojima i CNN, BBS, Dojce vele i drugi, napravili “pokolj nad istinom".

Prema njegovim recima, glavna prepreka za uspeh “medjunarodnog rata protiv Srbije" jeste sto u SR Jugoslaviji postoji “konsensus svih znacajnih politickih snaga o nedeljivosti nase drzave i neotudjivosti Kosova i Metohije".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /