Umaski grbUmaski grb


infoS & SP & Blinkoviostali radovibalky

Sport u Umagu...

Koliko je poznat po turistickoj ponudi,Umag je u najmanju ruku isto toliko poznat po sportu, ponajprije zahvaljujuci ATP turniru koji se u njemu odrzava od 1989 godine. Na turniru su nastupali i svjetski igraci br.1 (ustvari jedan igrac) C. Moya, zatim iz prvih 10 bili su tu jos nas G. Ivanisevic, T. Muster, A. Berasategui, S. Brugera... i mnogi drugi vise ili manje poznati igraci.
Uz Sport tu su i lijepe zene, hostese umaskog ATP Turnira. Bez njih turnir ne bi bio ono sto jest. (op. a. godine 1998 bio je najlosiji izbor hostesa u povijesti turnira, ali se nadam da ce to vec 1999. biti ispravljeno.)
Osim tenisa Umag je bio i pozato rukometno srediste medjutim zbog nedostatka novaca njegov je prvoligas propao i na zalost postao standardni drugoligas. Oni koji zive u Umagu ili u rukometnim vodama, znaju da je Rukometni klub Umag, tada Istraturist, bio viceprvak Hrvatske, te je igrao i neke medjunarodne utakmice, medjutim tada zbog nedostatka financija klub propada.
Uz Muski rukometni klub "Umag", aktivan je i Zenski rukometni klub "Intercommerce", koji je nazalost takodjer zbog financijskih problema postao "djeciji klub".
jahanje Oni koji vole zivotinje u Umagu nisu zakinuti jer postoje dva ranca nakojima mozete pokazati svoje umjece jahanja, nauciti nesto novo ili pak samo nahraniti konje... Nije to sve sto Umag pruza, ali mislim da ste vidjeli dovoljno razloga da ga posjetite.

 

index