Old IRIS -Stara PERUNIKA

Perunika (ili Iris) je u grckoj mitologiji boginja duge. Kao glasnik boga Zevsa i njegove zene Here, Perunika je napustila Olimp da bi nastavila da sprovodi bozanske naredbe kao savetnik i vodic. Putujuci brzinom vetra, isla je od jednog kraja sveta do drugog, do dna mora ili do krajnjih dubina podzemenog sveta. Perunika je predstavljana kao prelepa devojka sa krilima i odecom zivih boja i sa oreolom svetlosti oko svoje glave koja je putovala preko neba ostavljajuci dugu za sobom.

Nagrade - Awards

Copyright © 1998-2000 Mile Ristovic
All rights reserved
webmaster
Iris is, in Greek mythology, the Goddess of Rainbow. As a messenger of God Zeus and his wife Hera, Iris left Olympus only to convey the divine command as an advisor and guide. Traveling with the speed of the wind, she could go from one end of the earth to the other, and to the bottom of the sea or to the depths of the underworld. Iris was represented as a beautiful maiden, with wings and robes of bright colors and a halo of light on her head, traveling across the sky with a rainbow in her wake.
.
Vidite li YUslova?

KLETVA-Antologija anti-ratne poezije

Izdavac: Udruzenje knjizevnika Srbije 

1999-te

Priredio: Moma Dimic
Iz pera priredjivaca Mome Dimica: 

Tokom svih sedamdeset i osam dana,od 24. marta do 9. juna, koliko su trajali vazdusni napadi na Srbiju, nasusna pesnicka rec mogla se cutii na protestnim skupovima odrzanim u Udruzenju knjizevnika Srbije, na ulicama i trgovima mnogih svetskih prestonica, na predivnim nasim mostovima, a vec sutradan kraj istih tih srusenih mostova, pred jnujorskom palatom Ujedinjenih nacija, na skupovima nasih iseljenika, kraj zgarista nekadasnjih fabrika i hemijskih postrojenja, preko radija, na Tasmajdanu, pred smrskanim visespratnim starim zdanjem TV Srbije, sa upaljenim vostanicama u spomen palim zrtvama. "Target poezija" stizala je do citalaca sirom planete i preko sitova na Internetu. Ipak, najveci broj pesama u ovoj knjizi preuzet je iz jos neobjavljenih rukopisa, neposredno od samih pesnika,njihovih prevodilacaoca, ili prosto od ljudi kod kojih su se trenutno nasle.

Pet pesnika Poetskog drustva Perunika su zastuplenljena u Kletvi:
Katarina Kostic,Snezana Ivkovic,Mile Ristovic,Djuro maljkovic i Ljubisa Djidic.Vidi: Pesnici Perunike u knjizi Kletva.

Nas clan, publicista i novinar 
Marko Lopušina
je objavio novu knjigu.
Marko Lopushina

O V K
PROTIV 
JUGOSLAVIJE

 Kako smo izgubili Kosmet

CHachak 1999. godina

 
Vise detalja o knjizi mozete naci na njegovoj prezentaciji.  MARKO.htm
Knjiga OVK PROTIV YUGOSLAVIJE i 
BALKANSKA SMRT - SIPTARSKA NARKO MAFIJA predstavljaju izvanredan izvor informacija sta se desavali i sta se i dalje desava na KOSOVU i oko KOSOVA
Novo dopunjeno izdanje knjige Marka LopusineNAJBOGATIJI SRBI SVETA je upravo izaslo iz stampe.

Vise o knjigama mozete naci na njegovoj prezentaciji.MARKO.htm