Broj 236-237

Dogadjanja

Ni na groblju mira nema

»Javno komunalno preduzece Svrljig iz Svrljiga«, putem privatne svrljiske radio-stanice Bubamara, od 20. marta pocelo je emitovanje oglasa kojim opominje gradjane da obnove zakupninu grobnih mesta, a »u protivnom sledi rusenje spomenika i ograda oko grobnih mesta«.
Na primedbu vlasnika i direktora radija Bubamara da ce to izazvati ogorcenje i revolt Svrljizana, posebno onih koji su toliko osiromasili da jedva prezivljavaju, i da ce to izazvati psovke na racun zaposlenih u svrljiskom komunalno-stambenom preduzecu, da to nisu svojevremeno ni Turci radili (naveden je primer vranjskog kraja kad su Turci hteli da isele srpsko groblje pa su odustali kad su se Srbi pobunili), sluzbenik koji je oglas doneo u radio Bubamara slegao je ramenima i rekao da »zaposlene u komunalnom gradjani svakodnevno kritikuju i psuju, da je novac prikupljen od prodaje grobnih mesta potreban za obnovu kapele« i da »zaposleni u komunalnom nisu ni Turci ni Siptari (koji su svojevremeno rusili srpska groblja na Kosovu)«.
Opstinsku vlast u Svrljigu drze socijalisti, a na oglas »Javnog komunalnog preduzeca Svrljig iz Svrljiga« (zvanican naziv) nijedna stranka nije reagovala osim Gradjanskog saveza Svrljiga.

Persa Vucic 

© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar