Broj 244

Zbivanja
Neobuzdane lazi jednog plakata

Sav Beograd i druga mesta ovih dana oblepljeni su predizbornim plakatima. Jedan egzemplar prikazuje nekog Übermenscha cvrstog stava i pogleda, pod gvozdenim slemom, »mit deutsche Fahne« u cvrstim rukama, koja dominira celom pozadinom, a na svemu tome utisnute su »kreatorske« aplikacije Otporovih stisnutih pesnica: na slemu, na zastavi umesto kukastog krsta i gde god se stiglo, upecatljivosti radi, uz apostrofiranu poruku na dnu – Madlen Jugend.
Pametna deca koju goloruku biju i proganjaju, daleko su od slemasa i njihovih zverskih pogleda, pobesnelih i ostrascenih batinasa, ubica i likvidatora bilo koje vrste.
I samo vezivanje imena Madlen/Medlin na kraju dovodi ne samo do falsifikata anglo-nemacke miksture u toku Drugog svetskog rata, koju nudi ova plakatirana blasfemija, koliko do nespojivosti doticne gospodje, kako je god tretirali, sa »jugendovcima« Treceg Rajha, jer je svojim poreklom ipak prezivela nesto sto se zove »holokaust«, ako zelimo da nam i antisemitizam danas-sutra ne zakuca na vrata. A zasto da ne?
Medjutim, sve je to kap u moru banalnog sistema lazi sa vec ovestalim »drz’te lopova«.

Jelasin Sinovec 

© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar