Broj 244

Zbivanja
Zene sve aktivnije

Udruzenje zena »Pescanik« u Krusevcu nedavno je u saradnji sa zenama iz jos dve nevladine organizacije, »Klubom za unapredjivanje porodicnog zivota – Kontakt« i udruzenjem »Eliksir«, organizovalo »Zensko vece«.
Rec je o prvom i do sada jedinom masovnijem zenskom skupu u ovom gradu, kojem je prisustvovalo izmedju 100 i 150 zena.
Cilj akcije bio je, prema recima Aleksandre Milevske, aktivistkinje Udruzenja zena »Pescanik«, medjusobno druzenje i upoznavanje zena, razvijanje odnosa odanosti i solidarnosti medju zenama, kao i podizanje svesti zena u funkciji unapredjivanja njihovog polozaja u drustvu i razvoja samog drustva.
»Zenama smo« – kaze Milevska – »podelile propagandni materijal, razglednice stampane za kampanju Izadji i glasaj namenjenu zenskom delu populacije, kao i letke, a ucesnice skupa imale su priliku da iz Zidnih novina saznaju neke detalje o nasim udruzenjima, kao i da procitaju neke informacije vezane za oblast zenskih ljudskih prava«.
Namera Udruzenja zena »Pescanik« je da u bliskoj buducnosti u Krusevcu formira Zenski informativni centar, pa bi ovakvi vidovi druzenja postali jedna od redovnih aktivnosti.

S. J. 

© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar