Pravosudje

Zagusena iskra plemenitosti

Onomad, 11. maja, na beogradskoj Dunav-stanici nekolicina pancevackih siledzija (iz grupe "grobara" koja sebe naziva "stoka") divljacki su ugrobili, prema pisanju Vecernjih novosti (13. maj) "ubili za minut" Zivorada Siskovica, uglednog ucitelja "plemenite vestine" iz Panceva, u nastupu besa prema njemu, zbog toga sto je uzeo u zastitu jednog Kineza koga su ovi maltretirali, vracajuci se sa utakmice kosarkasa "Partizana" i "Crvene zvezde".
Taj zlocin registrovali su bezmalo svi mediji, ali plemeniti gest se samo usput pominje. Tako je i ovaj zlocin utonuo u beskraj zlodela koja ostaju bez sankcija i razjasnjenja, uz razna "ogradjivanja" ovih i onih, a retka iskra plemenitosti je uglavnom precutana i zaboravljena, brze od samog zlocina. Naprotiv, razni "crni biseri" i dalje popunjavaju ukrasne niske kojima se kiti znatan deo medija i neznano koliko siroka "populacija".
Plemeniti gest, pogotovo kada je toliko redak, takodje valja razjasniti: ko je sve za tako nesto sposoban i spreman, i kakvi su realni izgledi raskida s vise nego rdjavom beskonacnoscu zla.

Dusan Mojsin

Pravosudje: Test za pravnu drzavu «

» Pravosudje: Cetnicke orgije

 


© 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar