Hronika

Nova knjiga

Ovaj roman je saga o fanatizmu terorizma, o ve~no primamljivoj mo}i neljudskoga cinizma koji nudi jedino {to mo`e ponuditi - bezgrani~ni nihilizam. Drama junaka

ovoga dela je sasvim lako prepoznatljiva kao drama jednoga doba koja s nesmanjenim intenzitetom traje i danas i uistinu se nastavlja u planetarnim razmerama.
Nije re~ samo o ovom ili onom obliku terorizma i o nastranim ljudima ~ija je svest "pomerena", ve} o sprezi sa tajnim slu`bama u ~ijim se okvirima mo} bez kontrole ~udovi{no multiplikuje. I teroristi~ke organizacije i tajne slu`be su strukture zatvorenog tipa u kojima se veruje da "sve mo`e biti pod kontrolom". Na {irem planu, kada je terorizam svetski problem otvara se jedna nova, ni{ta manje dijaboli~na dimenzija. U zamr{enom klupku tako spojenih "zatvorenih struktura" u istom su kobnom krugu i teroristi i antiteroristi.

Mo} bez kontrole te`i tome da ostane mo} i da posle sebe ostavi "potop". Kako izgraditi sistem kontrole koja bi imala nekakvu mo} - na to pitanje jo{ nema pravog odgovora.

Iz pogovora


Knjigu mo`ete poru~iti preko Redakcije, uz popust od 40%. Javite se.


Hronika: Odr`ana prva godi{nja skup{tina Zadruge RES PUBLICA

Hronika: Pretplata i prodaja

 


© 1996 - 2003 Republika & Yurope - Sva prava zadr`ana 
 
Po{aljite nam va{ komentar