Dogadjanja

Gospodin »pojma nemam«

Da je rekao samo ono »da bi i on licno«, posle policije, pretukao novinara Srpske reci Milovana Brkica, vec to bi bilo dovoljno Aleksandru Tijanicu da udje u politicku istoriju Srbije kao najcudovisniji ministar za informacije. Medjutim, Tijanic je u svojoj kratkoj, tek sestomesecnoj ministarskoj karijeri nanizao vec i citavu nisku drugih »bisera« zbog cega je u javnosti vec dobio i novo ime - »gospodin pojma nemam«.

Krajem maja, dok je tek zagrevao ministarsku fotelju, Aleksandar Tijanic je na uznemirene proteste i zahteve Smederevaca da obustavi rezimsko, nasilno preuzimanje Radio Smedereva, lakonski odgovorio: »Pojma nemam o cemu je rec. Videcu sutra«. Slicno je odgovorio i nekoliko dana kasnije kada je inspekcija zapecatila prostorije Novog Pancevca. A u avgustu kada se prosirila neproverena vest da i ovaj rezimski Studio B pretenduje na deo nametnute takse na elektricno brojilo (koja sada u celosti pripada RTS), Tijanic se opet oglasio u stilu »nit luk jeo, nit ga mirisao«, sto samo pokazuje da mu je praksa »pojma nemam« vec opasno presla u naviku.

Vrhunac ove ministarske ekvilibristike Tijanic je demonstrirao nedavno, pred drugi krug lokalnih izbora, kada ga je Demokratska stranka optuzila da je zabranio spot koalicije »Zajedno« na BK televiziji. »Ne znam sta se dogodilo«, izjavio je Tijanic novinaru B-92, »sutra je sastanak Direktorijuma, pa cu videti u cemu je problem«.

Zamislite, ministar za informacije, a ni o cemu pojma nema.

Dragos Ivanovic


Republika br.152 15-30. novembar 1996.
Posaljite nam vas komentar

[Arhiva]

© Copyright Republika & Yurope 1996 - Sva prava zadrzana