Dogadjanja

Zabljacke kreketuse

Tek sto se razdanilo, ili tek pocelo da se razdanjuje, kao u Sekspirovom "Hamletu", kada se duh Hamletovog oca povlaci do trenutka da konacno ukaze na beleg gnusnog zlocina, pocinju da izranjaju polonijevske kreature i kreatori dojucerasnje krvave i kriminalne istorijske epizode 1987-1999. Kao da su svi snegovi okopnili i svi se tragovi izgubili. Bilo pa nije.
Kada njihova naklapanja o "novom svetskom poretku", globalizaciji, secesijama, sukcesiji, predju u otvorenu agresiju i misaoni teror, a sve to, kako se kaze "posle 5. oktobra", stvar je ne samo neodrziva nego i neizdrziva.
Najsveziji primer blesavljenja cuo se sa skupstinske govornice saveznog parlamenta o nekih fabuloznih 130 tona zlata koje je navodno/pouzdano Kraljevina Srbija unela u novu drzavu, te tako, uprkos tadanjim nagodbama nacionalnih burzoazija tog vremena, bila "prevarena" od svojih partnera ni manje ni vise nego zbog cednih, naivnih i sirokogrudih genetskih karakteristika one uvek jedino ispravne strane prema onoj drugoj vecito prokazanoj koja je u zajednicku drzavu unela jedino "lep pogled na Triglav (a i Nj. V. je volelo Bled) i strukle bez potrebnih sastojaka, sira ili brasna".

Jelasin Sinovec

Dogadjanja: Nadomak Mucnja «

» Dogadjanja: Brzina

 


© 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar