Dogadjanja

Rugby u gradu Cara Lazara

Sesnaest timova, osam nasih i osam stranih, 17. i 18. avgusta ucestvovalo je na turniru ragbi-sedmice u Krusevcu. Posle takmicenja po kup sistemu u polufinalu su igrali Fidzi 1 protiv Partizana i Dorcol 1 protiv Belgijanaca, a u finalu Fidzi 1 protiv Dorcola 1. Posle velike borbe konacan plasman je bio sledeci: 1. Fidzi 1, 2. Dorcol 1, 3. Belgijanci i 4. Partizan.
Ovaj kratak sportski izvestaj trebalo bi dopuniti opisom plemenite atmosfere koja krasi ovaj najmuzevniji sport. Dve ekipe Fidzija (UNMIK policajaca u karakteristicnim ljubicastim suknjama sa grbom fidzijanske policije i devizom iz Svetog pisma "Hodajuci dolinom smrti ne osecam nikakav strah...") trenirale su plesuci uz muziku sa rodnog im ostrva, Velsani (KFOR - Velska regimenta) su pili zajecarsko "Pils plus" pivo, iako je sponzor turnira bio "Heineken" (koji je glavni sponzor svih velikih evropskih turnira ukljucujuci i "Heineken cup" - ragbi ligu sampiona), Belgijanci su bili neprimetni ozbiljno trenirajuci buduci da su profesionalci, Bugari i Rumuni takodje, sto im nije mnogo pomoglo, posto su Fidzijanci i Dorcolci bili nadmocniji. Prvi - zato sto su prvaci sveta u ragbi sedmici, a drugi - jer su pobednici kupa Jugoslavije i imaju dorcolsko srce i snagu.
Finale Fidzi-Dorcol 1, veoma atraktivno, nije bilo i neizvesno, buduci da su Fidzijanci, u proseku, visoki oko 2 m i teski 120 kg. Nasi gosti iz UNMIK-a i KFOR-a pozeleli su da dodju u Beograd, a nas da pozovu na Kosovo. Izgleda da "ragbi diplomatija" moze vise da unapredi odnose sa inostranstvom od ove nase, nemuste.

Eduard Dajc

Dogadjanja: Kako se preporucuju »lideri na Balkanu« «

» Dogadjanja: FIA i mafija


© 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar