|  | ||
| Dogadjanja Ko jos veruje reklami? U jeku pisanja ustavne povelje o redefinisanju odnosa izmedju Srbije 
          i Crne Gore, tj. o buducnosti Jugoslavije, koje stalno zastajkuje i 
          o cemu su nas, za vreme boravka na Crnogorskom primorju, sredstva javnog 
          informisanja redovno obavestavala, na TV ekranima se svakodnevno vrtela 
          i reklama jedne jugoslovenske banke. U cilju vece uocljivosti, ova reklama 
          je redovno prekidala gotovo sve informativne TV emisije. Doticna banka 
          koja se u Beogradu reklamira sloganom "jedna banka - dve kartice", 
          koristila je slogan "dve kartice - devet mogucnosti", cime 
          je reklamirala mogucnost koriscenja "Viza" i "Master" 
          kartica u razlicite svrhe. Za turiste je, svakako, bila najinteresantnija 
          mogucnost da pomocu jedne od ove dve kartice u filijalama doticne banke 
          podignu potrebnu kolicinu evra, u Crnoj Gori jedine efektivne valute. 
          Ali, problem nastane cim vam pare zatrebaju. Iz mesta boravka, gde nema 
          doticne banke, salju vas u najblize vece mesto, s uveravanjem da cete 
          tamo zavrsiti posao bez ikakvih problema. Kada dodjete u to mesto, prvo 
          imate problem da doticnu banku pronadjete, a onda se ispostavi da posedujete 
          upravo onu karticu sa kojom, iako je zestoko reklamiraju, jos nisu poceli 
          da rade, pa vas salju od banke do banke, zakljucno sa Narodnom bankom 
          Crne Gore, gde vas konacno obaveste da vasa kartica u Crnoj Gori ne 
          znaci nista. Tako su me, jednog od retkih vrelih dana ovoga leta, setali 
          od banke do banke, od Ulcinja do Bara, dok nisam konacno shvatila da 
          sam, umesto da dodjem do trazenog novca, izgubila dan, a svojim saputnicima 
          uskratila odmor na moru i suncu. Na kraju su mi, u istoj banci u kojoj 
          su reklamirali devet mogucnosti dve "svemocne" kartice, kao 
          izvesnu, ponudili mogucnost da posredstvom "Transfer-union banke" 
          dobijem iz inostranstva potreban novac, naravno, prema odredjenoj proceduri, 
          i ako ima ko da mi ga posalje. Iako mi je novac bio veoma potreban, 
          poucena ranijim iskustvima sa Dafinom i Jezdom, i poslovicnom poslovnoscu 
          domacih banaka, nisam podlegla nagovoru bankarskih sluzbenica. Koliko 
          sam bila u pravu uskoro sam saznala od ljudi kojima je novac stigao 
          tek kada su otisli sa odmora. Vera Vujosevic  
 » Dogadjanja: Bujanje patoloskih pojava 
 | ||
|  | ||
| © 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana | Posaljite nam vas komentar |