Beograd, Godina VIII (1996) Broj 143-144 1.-31. jul 1996. Cena 5 dinara
 

Ruho

Usred leta se obicno smice visak odece, a nas list namice ruho - korice. Oni koji nas donekle poznaju mozda bi prigovorili da se opet ne drzimo obicaja: dok svi u plocu, mi u klin.

Da, verujemo u smisao bas takvog poteza. Dojadilo nam osecanje puza golaca. Svih minulih godina drzali smo da nije pristojno da se izuzimamo iz opste nemastine. Poput nekadasnjih obicaja da se i siromasi povremeno lepo odenu, barem nedeljom, i mi verujemo da ce nam biti ugodnije s novim ruhom. Poveli smo se i za ocekivanjima vernijih citalaca da mozemo lepse izgledati, kad vec ne mozemo da pisemo o vedrijim stvarima. E, do toga smo uvek drzali, da izgledamo pristojno.

Novo ruho bi pak ostalo puki san da nismo dobili materijalnu podrsku holandske fondacije za centralnu i istocnu Evropu (Fund for Central and East European Book Projects) za stampanje ne bas jevtinih korica. Nadamo se da ce prihodi od oglasa doneti nesto sredstava da trajnije ostvarimo teznje za boljim i lepsim izgledom. Dabome, i dalje ocekujemo vasa reagovanja i, nadamo se, da cete nas razumeti i podrzati.

Urednistvo


Ogledi
Mirko Djordjevic,
Povratak propovednika

Tematski broj 20
Grad i gradjanin - NISRepublika br.143-144 1-31. jul 1996.
[Posaljite nam vas komentar]

[Arhiva]

[© Copyright Republika & Yurope 1996 - Sva prava zadrzana]